רב המעשנים נגמלים מעישון לבד ללא עזרה מיוחדת. זה נקרה החלמה ספונטאנית. אנחנו רגילים לשמוע על ההצלחות האלה ומקבלים אותן כמובנות מאליהן, למרות שזה לא כל כך פשוט. התמכרות היא מחלה של הגוף , של המוח ושל הנשמה. מחלה זו תמיד הרבה יותר עמוקה משאדם חושב. האם זה מפריע להחלים? בודאי! עם זאת האמונה ש"זה קל - להיגמל" מעלה את הסיכוי לגמילה קלה - אם האדם מעשית מתייחסת לעניין ברצינות. איך מתייחסים לבעיה ברצינות ובאותו זמן מאמינים שזה קל להשתחרר ממנה? אם אני שואל עובר אורח האם הוא ניסה להיגמל מעישון בשנה אחרונה והתשובה תהיה "כן, ניסיתי" ואז אני אשאל: "האם אתה מעשן כעת?" - רק 5 אחוז מהנשאלים יענו שהם הצליחו להפרד מהסיגריות. רק 20 אחוז מהמעשנים מצליחים להגמל לאורך חייהם ללא עזרה, לכן קיימות שיטות שונות של עזרה לאדם מעשן: קבוצות, תרופות, היפנוזה(כולל אברמסון) וכו. שיטות אלו מעלות את ההצלחה. אחת מהשיטות החסכוניות מבחינת התקציב זה גמילה מעישון דרך הקבוצה בקופת חולים עם שלוב של תרופה צמפיקס או תחליפי ניקוטין. אחוז הצלחה של קבוצות אלו כ-50אחוז מאלה שסיימו את הקבוצה נשארים נקיים גם אחרי שנה מסיומה. בדקתי את הנתון הזה בקבוצות שלי והוא נכון - קבלתי אותה תוצאה - 50 אחוז.
יום שני, 5 בספטמבר 2016
יום חמישי, 7 באפריל 2016
גמילה מעישון על ידי ספורט
גמילה מעישון על ידי ספורט.
האם אנחנו זוכרים תמיד את הרגעים הטובים שלנו?
מה גורם לנו לפעמים לחפש את הריגוש בצד האפל וההרסני? הרי אנחנו זוכרים.... איכשהו מבפנים, בלא מודע שיכול להיות טוב.
מה נותנת לנו פעילות גופנית?
עיקר ההשפעה של הפעילות הגופנית הוא אינו על הגוף עצמו אלא על הנפש. השפעה זו מתווכת על ידי המשמעות הפסיכולוגית של הפעילות הגופנית בשביל האדם. המשמעות הזאת בדרך כלל אישית, תלויה בכוונה תחילה וברקע תרבותי, אך יש גם השפעות שכיחות מספיק כדי ליצור ציפייה חיובית לשינוי ברמת הלא מודע כמו, חיזוק ביטחון עצמי, שיפור במצב רוח, פנייה לכיוון של בנייה, בריאות ואומץ. ראיתי אנשים שפעילות גופנית בתחילה לא דיברה אליהם והיא הייתה רחוקה מהזהות, אך ההשגחה העליונה רצתה אחרת, והם התחילו לרוץ או לבוא באופן קבוע לחדר כושר. שאלתי רבים מאלו שהצליחו: "איך אתה מקים את עצמך לפעילות גופנית"? - "זה פשוט עושה לי טוב, אני נהנה מזה... בלי זה איך ירגיש לי היום"? - כך הם עונים לי בדרך כלל.
כל פעולה שאנחנו עושים בעולם המעשה, מלבד התוצאות הפיזיות, גורמת גם להשפעה בעולם הרוח.
אם אני עושה את זה, - משמע (וכך מבין הלא מודע שלי):
1- אני בריא (במובן שזקנה ומוות לא חלים עליי)
2- אני חזק (אני יכול לחוות את הקשיים כחוויה חיובית ואינני תלוי בסוגי חיוניות זולה ומזיקה שניתנת ללא קושי "ממתקים ומשמנים".
3- אני מוכן לאתגרים ואמונה זו תיתן לי כוח גם במשימות אחרות במשך היום.
4- אני מסוגל להוציא לפועל דברים הדורשים ארגון והתמדה וזה ייתן לי לקחת אחראיות ולהוביל בעבודה? במשפחה ובחינוך.
פעילות גופנית נותנת לנו להרגיש את הקשר עם ה"אני" דרך הגוף להרגיש חי ונוכח וזה מוציא את האדם מהקורים של מחשבות שגורמות לו לדכדוך ועצבנות.
התמכרויות הן תמיד ניתוק מהאני הפנימי הפשוט והאמתי. תחושת עצמי אצל מכור לסיגריה או לסם אחר כוללת משהו חיצוני וזר: את הסם. דימוי עצמי של אלכוהוליסט כולל את הבקבוק באמצע אישיותו את האל הזר שהתיישב בלבו ונותן לו את כל שיבקש. אדם מעשן בדמיון ובזיכרון רואה את עצמו עם סיגריה ביד ברגעים הכי אינטימיים: בארוחה, במנוחה, עם חברים. עם היציאה לחופשי מהתמכרות דימוי עצמי משתנה אך לפני כן יש את השלב של התנערות מהדמיון החולני ופה ההרגשה הבריאה של הגוף ללא דמיונות, עוזרת ל"איפוס". תרגיש את עצמך, את הגוף השמח להתאמץ, שמחת השרירים, אור השמש והרוח על העור ואז גם הדימוי עצמי והדמיון יטמיעו תמונות וציפיות שם אין מקום לחומרים והרגלים הבאים מצד האופל.
הירשם ל-
רשומות (Atom)